Varusteiden käytöstä otteluissa

4.9.2015

Varusteiden käytöstä otteluissa

 

« Takaisin

 

3.9.2015

Kansainvälinen Jääkiekon sääntökirja määrittelee jääkiekossa käytettävät pakolliset varusteet. Varustevalmistajat valmistavat varusteet näiden sääntöjen puitteissa. Ne varusteet jotka on määritelty turvavarusteiksi (kuten mm. kypärät, kaulasuojat jne.) on oltava CE-hyväksyttyjä.

Mitään valmistajan tekemiä turvavarusteita, jotka ovat CE-hyväksyttyjä, ei saa muuttaa. Täten esimerkiksi kypäriä, jotka on hyväksytetty korvasuojien kanssa, on käytettävä sellaisina kuin ne on hyväksytty. Toisin sanoen, kypärästä ei saa poistaa osia, kuten esimerkiksi korvasuojia.

Jääkiekkoliitto panostaa yhä enemmän pelaajien turvallisuuteen ja omalta osaltaan valvoo, että varusteita käytetään, kuten ne on säännöissä määritelty ja kuinka valmistaja on tarkoittanut niitä käytettävän. Esimerkiksi visiirin, hammassuojan ja kaulasuojan käytöstä on säännöissä tarkasti määrätty kuinka niitä pitää käyttää.
 * Visiirin alareunan on yllettävä nenänpään tasolle
 * Kaulasuojan tulee olla kaulassa suojaamassa, ei tungettuna hartiasuojien alle.
 * Hammassuojaa pidetään suussa suojaamassa hampaita, ei suupielessä
    pureskeltavana.

Viime kädessä vastuu varusteiden oikeasta käytöstä on pelaaja ja seuran.

Jääkiekkoliitto tulee puuttumaan tiukasti mm. kypärien, visiirien sekä kaula- ja hammassuojien sääntöjen vastaiseen käyttöön.

Maalivahtien varusteita tullaan jälleen mittamaan pääsarjoissa kauden aikana. Alla olevasta linkistä löytyy varusteiden oikeat mitat ja mallivideo mittaamistavasta.

http://www.hockeycentre.org/inEnglish/Officials/GoalkeeperEquipmentMeasurement/tabid/585/language/en-US/Default.asp