Paikallisderbyt tuovat väriä kauteen

25.10.2017

Kauden ensimmäinen paikallisderby koputtelee jo oven takana.

Tulevana lauantaina puheenaihe Päijät-hämeen alueella tulee olemaan paikallisderby. Vaikka palstatilasta lehtien sivuilla tuskin tarvitsee taistella.  

Palataan hetkeksi alkukauteen. Dingot nousivat takaisin tälle kaudella Rautaliigaan eli täkäläiseen II-Divisioonaan. Aikaisemmista vuosista poiketen joukkue pelaa tällä kaudella Hämeen-lohkossa ja tähän mennessä takana on kuusi ottelua, joista saldona on yhteensä neljä voittoa ja kaksi tappiota. Hollolalaisilla vastaava saldo on kuusi ottelua - neljä voittoa. 

Kuten otsikosta käy ilmi. Oman mausteensa tähän kauteen tuovat paikallisderbyt, kun HC Giants Hollolasta pelaa samassa lohkossa. Näissä otteluissa on kolmen pisteen lisäksi paljon muutakin pelissä. Ottelun lopputulos tulee määrittämään monelle seuraavat viikot, kulkeako pää pystyssä – vai painaako pää hartioiden väliin, pipoa syvemmälle ja katsetta kohti maata. Vitsit vitsinä. Myönsi sitä tai ei, niin kyllähän paikalliskamppailuissa on oma latauksensa ja voitto maistuu poikkeuksellisesti kisamakkaraa paremmalta, vaikka mausteet olisivatkin kohdallaan. 

Dingojen alkukauden kapellimestarina pisteiden valossa on häärinyt Aku Laaksonen, joka on nakuttanut kuuteen otteluun 13 (4+9) tehopistettä. 

  • Tosiaan yhden pelin viikonloppu, mutta sitäkin mielenkiintoisempi peli edessä. Meillä ollut edellisinä vuosina pelillisesti hieman hankaluuksia Giantsia vastaan. Liekö sitten paikallispelin jännityksestä johtuen, mutta matsit olleet sekavia ja peli hermostunutta. 

Nyt hermostuneisuuden ja jännityksen voi unohtaa. Dingot voivat lähteä rennosti kohti lauantain kamppailua. Suuremmat odotukset ja paineet Laaksonen kasaa hollolalaisten niskaan, mihin tälläkin kaudella on kasattu nimivahva nippu. Kotijoukkue voikin lyödä ensimmäiset kapulat rattaisiin, kun vierasjoukkueen tavoitteena on Suomi-Sarja nousu tällä kaudella. 

  • Alkukauden tulosten perusteella tasainen matsi tulossa. Ennakkosuosikin paineet voidaan kuitenkin rauhassa antaa Giantsille. Siellä kuitenkin useampi kovia pelejä pelannut peluri. Toivottavasti myös molempien joukkueiden kannattajat löytävät hallille, niin nostaa vielä pelifiilistä entisestään, Laaksonen summaa. 

 

Lauantaina 28.10 klo 15.30 Pajulahdessa kiekko jäähän.